Anina vila

29. Jul 2024.
Anina vila

Kako Vas nije stid gospođo Brnabić? Imate li ih i koji su Vaši unutrašnji moralni standardi kada Vas nije sramota da i po isteku funkcije predsednice Vlade nastavite korišćenje tzv. Jovankine vile, od sada Anine vile‘‘.

Kao nekadašnji predsednik Narodne skupštine, koji se sa nostalgijom seća vremena obnove Srbije kao demokratske i pravne države, brutalno prekinutog dolaskom SNS na vlast, zgrožen sam odlukom Vlade Srbije da se vili u Beogradu u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića broj 75  prenameni iz rezidencijalnog objekta u vilu za boravak i reprezentativne potrebe predsednika Narodne skupštine, čime Vam se omogućava njeno dalje korišćenje na teret građana Srbije.

U vreme kada sam obavljao dužnost na kojoj ste se danas Vi zatekli ne samo meni, već bilo kome iz mog političkog okruženja, takva beskrupulozna bahatost nije mogla ni na pamet da padne, a kamoli da je realizuje, jer bi ga smatrali ne samo politički nerazumnim, već da je s uma sišao. I to je tako bilo sve do Tomislava Nikolića i Vas, gospođo Brnabić.

Očigledno, vremena su se promenila, pa nenormalno postaje normalno, nemoralno postaje prihvatljivo i uobičajeno ponašanje političara.

Teško je, ulaziti u Vaše motive da ranije, kao predsednica Vlade, koristite  rezidenciju predviđenu za one koji tu funkciju obavljaju i pored više nego udobne sopstvene nekretnine na Dedinju od 328 kvadratnih metara, jer je to stvar karaktera, morala i Vašeg ličnog (ne)razumevanja realnosti u kojoj velika većina građana živi. To je bilo sasvim zakonito – ali ipak !  I nemojte se, molim Vas pozivati na bezbednosne procene, nemojte molim Vas.

Ali... donošenje uredbe Vlade kojom Vam se omogućava da nastavite korišćenje reprezentativne državne vile kao predsednica Skupštine predstavlja nepojamno i neoprostivo izrugivanje građanima Srbije.

Zaista, kako Vas nije sramota?

Dragan Maršićanin,

nekadašnji predsednik Narodne skupštine Republike Srbije