Анина вила

29. јул 2024.
Анина вила

Како Вас није стид госпођо Брнабић? Имате ли их и који су Ваши унутрашњи морални стандарди када Вас није срамота да и по истеку функције председнице Владе наставите коришћење тзв. Јованкине виле, од сада Анине виле‘‘.

Као некадашњи председник Народне скупштине, који се са носталгијом сећа времена обнове Србије као демократске и правне државе, брутално прекинутог доласком СНС на власт, згрожен сам одлуком Владе Србије да се вили у Београду у Булевару кнеза Александра Карађорђевића број 75  пренамени из резиденцијалног објекта у вилу за боравак и репрезентативне потребе председника Народне скупштине, чиме Вам се омогућава њено даље коришћење на терет грађана Србије.

У време када сам обављао дужност на којој сте се данас Ви затекли не само мени, већ било коме из мог политичког окружења, таква бескрупулозна бахатост није могла ни на памет да падне, а камоли да је реализује, јер би га сматрали не само политички неразумним, већ да је с ума сишао. И то је тако било све до Томислава Николића и Вас, госпођо Брнабић.

Очигледно, времена су се променила, па ненормално постаје нормално, неморално постаје прихватљиво и уобичајено понашање политичара.

Тешко је, улазити у Ваше мотиве да раније, као председница Владе, користите  резиденцију предвиђену за оне који ту функцију обављају и поред више него удобне сопствене некретнине на Дедињу од 328 квадратних метара, јер је то ствар карактера, морала и Вашег личног (не)разумевања реалности у којој велика већина грађана живи. То је било сасвим законито – али ипак !  И немојте се, молим Вас позивати на безбедносне процене, немојте молим Вас.

Али... доношење уредбе Владе којом Вам се омогућава да наставите коришћење репрезентативне државне виле као председница Скупштине представља непојамно и неопростиво изругивање грађанима Србије.

Заиста, како Вас није срамота?

Драган Маршићанин,

некадашњи председник Народне скупштине Републике Србије