Izjava predsednika Novog DSS dr Miloša Jovanovića: Režim se plaši skupštinske rasprave

22. Jul 2024.
Izjava predsednika Novog DSS dr Miloša Jovanovića: Režim se plaši skupštinske rasprave

Režim Srpske napredne stranke i njenih satelita planira spajanje 60 tačaka dnevnog reda u Narodnoj skupštini u jednu objedinjenu raspravu u nameri da spreči ozbiljnu raspravu o važnim nacionalnim, ekonomskim i kadrovskim predlozima. 

Kako drugačije, ako ne strahom od istine, objasniti jedinstvenu raspravu o Deklaraciji o zaštiti 
nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, 10-ak zakona koji predviđaju novo zaduživanje Srbije i građana i odlaganje vraćanja postojećih dugova u ukupnom iznosu od 3 milijarde evra, izbor guvernera Narodne banke Srbije, predsednika Fiskalnog saveta i niza drugih, značajnih odluka? Suština je da režim objedinjavanjem rasprave znatno skraćuje vreme opoziciji da ukaže građanima na raskorak između proklamovanih ciljeva Deklaracije i onoga što režim radi u praksi, o pogubnosti prekomernog zaduživanjima i iznosu kamata koje plaćamo, o funkcionisanju bankarskog sistema u kom strane banke ostvaruju rekordne dobiti na teret privrede i građana.

Strah režima je još očigledniji u slučaju Rio Tinta i iskopavanja litijuma za koji sprovode besomučnu medijsku kampanju, a zabranjuju raspravu u Narodnoj skupštini. Novi DSS obećava da neće biti nemi posmatrač u pokušaju da se Srbija pretvori u ekonomsku i rudarsku koloniju i da će istina o nedelima ovog režima doći do najvećeg broja građana.