Изјава председника Новог ДСС др Милоша Јовановића: Режим се плаши скупштинске расправе

22. јул 2024.
Изјава председника Новог ДСС др Милоша Јовановића: Режим се плаши скупштинске расправе

Режим Српске напредне странке и њених сателита планира спајање 60 тачака дневног реда у Народној скупштини у једну обједињену расправу у намери да спречи озбиљну расправу о важним националним, економским и кадровским предлозима. 

Како другачије, ако не страхом од истине, објаснити јединствену расправу о Декларацији о заштити 
националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, 10-ак закона који предвиђају ново задуживање Србије и грађана и одлагање враћања постојећих дугова у укупном износу од 3 милијарде евра, избор гувернера Народне банке Србије, председника Фискалног савета и низа других, значајних одлука? Суштина је да режим обједињавањем расправе знатно скраћује време опозицији да укаже грађанима на раскорак између прокламованих циљева Декларације и онога што режим ради у пракси, о погубности прекомерног задуживањима и износу камата које плаћамо, о функционисању банкарског система у ком стране банке остварују рекордне добити на терет привреде и грађана.

Страх режима је још очигледнији у случају Рио Тинта и ископавања литијума за који спроводе бесомучну медијску кампању, а забрањују расправу у Народној скупштини. Нови ДСС обећава да неће бити неми посматрач у покушају да се Србија претвори у економску и рударску колонију и да ће истина о неделима овог режима доћи до највећег броја грађана.