Брнабић да одговори када ће бити заказана скупштинска седница о Косову и Метохији

14. октобар 2024.
Брнабић да одговори када ће бити заказана скупштинска седница о Косову и Метохији

Скупштинска расправа о  забрани геолошких истраживања и експлоатације бора и литијума показала је да режим нема аргументе којима би бранио отварање рудника литијума у Србији, а њихове лажи да опозиција жели грађански рат неуспешан је покушај је да се тај пораз ублажи. Без обзира на чињеницу да закон није усвојен, пред очима целе Србије огољено је да режим све политичке и медијске ресурсе ставио у службу одбране пројекта мултинационалне компаније који је у супротности са интересима Србије и њених грађана.

На седници о Закону о заступању и заштити државних интереса Србије на Косову и Метохији, који је поднела опозиција, режим би доживео још већи дебакл, јер је крах косовске политике  очигледан и немогуће га је прикрити, упркос огромним манипулацијама.

Нови ДСС, као један од иницијатора усвајања овог закона, поставља питање председници Народне скупштине када ће заказати седницу о овом предлогу закона? Постављамо питање и Александру Вучићу да ли ће присуствовати овој седници?  Уверени смо да је његово присуство потребно јер је он најодговорнији за десетогодишње вођење противуставне политике које је кулминирало прихватањем Француско-немачког споразума.

Крајње је време да се у равноправној скупштинској расправи Александар Вучић суочи са одговорношћу, а Нови ДСС обећава да ће, осим историјске и политичке, због предаје државних институција на Косову и Метохији, након промене власти он сносити и кривично-правну одговорност.