Нови ДСС Београд: Да ли град фарба аутобусе у плаво?

04. октобар 2024.
Нови ДСС Београд: Да ли град фарба аутобусе у плаво?

Због индиција да ће убудуће сви аутобуси у јавном превозу у Београду морати да се префарбају у плаву боју, београдски одбор Новог ДСС-а пита градске власти да одговоре да ли је ова вест тачна и да ли се то спрема мењање одлуке о томе да ће убудуће сви аутобуси у јавном превозу, или само неки од њих, морати да буду плави?

То ће значити да су овога пута баш на крајње приземан и сраман начин градски челници приступили расипању новца грађана. Због тога се поставља питање да ли су градске власти свесне да би ова одлука утицала и на то да ће она возила у ГСП-у која су под гаранцијом, услед префарбавања изгубити гаранцију на каросерију. Такође интересује нас и да ли је нови контигент возила које је град наручио, наручен у новој плавој боји или ћемо и на то морати да трошимо додатан новац и да нова возила префарбамо?

На крају нас интересује када планирају да престану да разбацују новац грађана на мизерне ствари, већ да раде свој посао и да оснаже и поправе позицију ГСП-а, као предузећа преко ког град пружа услугу превоза грађана, уместо што га распарчавају и јавни превоз предају у приватне руке. То је и једина сврха градске управе, да служи и пружа услуге грађанима јер ако није тако грађани могу и без ње.