Општина Нови Београд забранила одржавање трибине Новог ДСС-а

25. септембар 2024.
Општина Нови Београд забранила одржавање трибине Новог ДСС-а

Руководство општине Нови Београд не дозвољава одржавање трибине Новог ДСС „Србија између истока и запада" на којој су била предвиђена обраћања председника Новог ДСС-а др Милоша Јовановића и научног саветника др Мише Ђурковића.

Руководство општине, упркос вишегодишњој устаљеној пракси да странкама уз накнаду издаје у закуп салу општине, више недеља одбија да то учини. Првобитно објашњење је било да ће 25. септембра бити одржана седница Скупштине општине Нови Београд, иако она још увек није ни заказана. Наредни изговор за одбијање је било да општина креће са реновирањем сале (иако је 21. септембра СПС одржао трибину у сали општине). Ни обећање да ће, уместо сале општине, Новом ДСС-у бити омогућено коришћење сале месне заједнице није реализовано.

Очигледно је да режиму, у покушају да прикрије крах косовске политике, галопирајућу корупцију и потпуно окретање Западу више није довољна медијска блокада, већ забрањује и одржавање трибина. Нови ДСС одлучан је у намери да разобличи погубну политику режима и понуди грађанима истинску алтернативу и наредних дана обавестиће јавност о месту и начину одржавања трибине.

Нови ДСС инфо

25.9.2024. Београд