Скандалозан допис Министарства просвете директорима школа

17. септембар 2024.
Скандалозан допис Министарства просвете директорима школа

Допис Министарства просвете са потписом министарке Славице Ђукић Дејановић, упућен директорима школа којим се „обавезују да увек воде евиденцију о наставницима који су обуставили рад“, представља скандалозан и очајнички потез власти која оправдане протесте преварених просветних радника покушава да сузбије прављeњем спискова неподобних и претњама санкционисања непослушних.

Захтев директорима школа да родитеље не обавештавају о најављеним обуставама рада школе, како би организовали своје активности, није само дрски покушај стварања раздора између наставника и родитеља, већ свесно и крајње неодговорно наношење штете хиљадама породица у Србији.

Нова Демократка странка Србије још једном истиче да свакодневни потези и одлуке власти, оличене у председнику Републике Александру Вучићу, неразумљиви и неприхватљиви сваком нормалном, слободољубивом и демократски оријентисаном грађанину, указују да Србија тоне у период своје најмрачније и најсрамније историје.

Поред чињенице да се, зарад спољне подршке режиму личне власти Александра Вучича, страним државама предају делови територије Србије, од Косова и Метохије, до Јадра, све се снажније и огољеније заводи терор и прети репресијом и над грађанима преосталих делова земље. Зато је неопходно под хитно раскрстити са узурпаторским и ненародним режимом Александра Вучића и Српске напредне странке.