Омладина Новог ДСС-а тражи оставку Петра Петковића

16. септембар 2024.
Омладина Новог ДСС-а тражи оставку Петра Петковића

Омладина Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) предала је отворено писмо директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу и позвала га да због “катастрофалне ситуације по српске националне интересе на Косову“ поднесе неопозиву оставку.
Представик омладине Новог ДСС Димитрије Митић поручио је на данашњој конференцији за новинаре да су, осим писма, чланови те странке предали и мапу Косова и Метохије, како би „подсетили на суштинску важност и дужност“ Канцеларије коју води Петковић,

Митић је оценио да Петковић својим „нечињењем“ ради на штету права Србе на Косову на штету националних инереса Србије.

Он је рекао да се данас „Косово брани у Београду“ и додао да су због тога незадовољни „радом, односно нерадом“ Канцеларије јер је за интересе Србије „морало много јаче и интензивније да се бори“.

Митић је поручио да је разлог зашто се обраћају баш Петковићу то што је он један од најзаслужнијих за „поражавајућу“ косовску политику, оценивши да су од доласка Српске напредне странке на власт потписани вишеструки „погубни споразуми“, наводећи као примере Вашингтонски и Бриселски споразум, споразум из Охрида и француско-немачки план.

На питање новинара о најављеном вечерашњем обраћању предсеника Александра Вучића поводом стања на Косову, Митић је рекао да је то „гашење ватре неком пеном која не гаси ватру“ и да је „у покушају јерменски сценарио из Карабаха“.

Он је оценио да ће Вучић „уз плејаду амбасадора покушати да замаскира суштински пораз његове косовске политике“.

Митић је рекао и да су сви данас „новог етничког чишћења који спроводи Аљбин Курти“ и које „Александар Вучић нечињењем не спречава“.