Скандалозна изјава човека који води антидржавну косовску политику

05. септембар 2024.
Скандалозна изјава човека који води антидржавну косовску политику

Председник Србије Александар Вучић, који тренутно борави у лозничком крају, рекао је да би "колико сутра" отишао и у Косовску Митровицу кад би му то дозволиле албанске и међународне снаге. Оваква порука првог човека државе изазвала је оштре реакције опозиционих представника, који су његову изјаву оценили као скандалозну и као доказ да Вучић води противуставну и антидржавну косовску политику. Лидер Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић оценио је изјаву председника Србије као скандалозну.

„Дужност свих нас, а првенствено председника републике, је да се боримо свим средствима да наш одлазак на део наше државне територије не зависи ни од чије воље или дозволе. Уосталом, сви смо, и председник као и народни посланици такву заклетву положили. С друге стране, наведена изјава потпуно је у складу са противуставном и дубоко антидржавном косовском политиком коју Александар Вучић спроводи последњих 12 година и која је довела, као што видимо, до погубних последица па српски народ и српску државу“, истиче Јовановић.

Према његовим речима, управо је то разлог зашто Александар Вучић „износи неистину када каже да би отишао тамо све и када би добио несретне дозволе које помиње“.

„Ни би отишао тамо јер би га српски народ с правом питао шта би са оним резултатом на семафору где је по Вучићевим речима писало пет нула за нас? Шта би са КМ регистарским таблицама које је требало да остану а нису? Зашто сте нас преварили и издали председниче Вучићу? Одговоре на ова питања српског народа Александар Вучић нема нити их може имати. Зато никада неће отићи на Косово нити га то занима. Он га је и предао и продао за мало власти. Али зато и мора да дође до смене овог режима јер се оваквом политиком неповратно и као никада до сада у модерној српској историји угрожава будућност и опстанак српства, српског народа и државе. Мораћемо као народ истински да се тргнемо јер ћемо у супротном истински нестати у деценијама пред нама“, навео је Јовановић.