Захтевамо хитну седницу Народне скупштине у вези погоршаног стања безбедности на КиМ

04. септембар 2024.
Захтевамо хитну седницу Народне скупштине у вези погоршаног стања безбедности на КиМ

Нова Демократска странка Србије захтева да се поводом драматично погоршаног стања безбедности и прогона српског становништва на Косову и Метохији хитно закаже седница Народне скупштине Републике Србије.

Од 2012. године свесно вођена издајничка косовска политика пузећег признања сецесије тзв. Косова има за последицу вишегодишњи тихи погром Срба са КиМ, а последња насилна дејства косовске полиције и онемогућавање не више нормалног живота, већ самог даљег опстанка преосталих Срба на овом подручју јужне српске покрајине захтевају јасну и храбру реакцију државе Србије.

Упадљиво ћутање и пасивност председника Републике и Владе Републике Србије поводом трагичних догађаја на КиМ указују на смишљено препуштање КиМ у руке албанским сепаратитима, координисано са земљама Квинте.

Неопходно је да се НСРС јасно одреди да ли ће кукавички допустити дезинтеграцију Србије или ће захтевати од Владе Србије да предузме све мере које јој стоје на располагању, укључујући употребу силе, да заштити српски народ на КиМ.

Није ваљда текућа пропагандна акција лобирања за Рио Тинто важнија од очувања интегритета државе и српског народа на КиМ.