Вучић се плаши улице

23. јул 2024.
Вучић се плаши улице

БЕОГРАД – Председник Нове демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Јовановић изјавио је данас да ће коалиција НАДА позвати грађане да се сви заједно одупру „суманутом пројекту” ископавања литијума, а да ту борбу и протесте треба да воде опозиционе политичке странке, након што „ седну за сто и озбиљно се договоре“, истичући да се Вучић плаши улице.

Јовановић је, на конференцији за новинаре у Скупштини, упозорио да ће - ако дође до остварења пројекта "Јадар" - бити уништени најважнији ресурси Србије - земља и вода, а све што се око тога до сада радило је мимо воље народа и представља манипулацију власти. и Александра Вучића, који је „државу претворио у марионетску и колонију“, и „по диктату немачке аутомобилске индустрије самовољно одлучио да ископава литијум“.

Народ је већ годинама брутално варан од Вучића, лажима у вези са Косовом, националном политиком, да су патриоте, а сада лажу и за јадарит, навео је Јовановић, наглашавајући да је власт једино узмицала под притиском улице и да је улица „једино што плаши“. Вучића“.