Режим Александра Вучића и ЕУ заједно раде на претварању Србије у колонију и загађену депонију

17. јул 2024.
Режим Александра Вучића и ЕУ заједно раде на претварању Србије у колонију и загађену депонију

Одлука Владе Србије да усвоји Уредбу којом се омогућава реализација експлоатације литијума брутално је гажење виталних интереса државе Србије и бацање рукавице у лице грађанима који се противе овом пројекту којим се Србија срозава у ранг држава покорених у време најцрњих колонијалних времена.

Александар Вучић, поред тога што олакшава и суштински легализује  окупацију и сецесију Косова и Метохије, сада крајње отворено преузима улогу сарадника окупатора и на остатку територије Србије. Колаборационистички и корумпирани режим се опет ставља на страну интереса западних сила и мултинационалних компанија о чему сведочи и најављена "литијумска посета" немачког канцелара Олафа Шолца и потпредседника Европске комисије за енергетику Мароша Шефчовича. Очигледно је да су режим и ЕУ одлучили да од Србије направе колонију и загађену депонију од које ће користи имати само немачка аутомобилска индустрија, мултинанционалне компаније и западни центри моћи. 


Међутим, како они убрзавају припреме за реализацију овог посла са Рио Тинтом тако међу грађанима расте противљење његовом спровођењу и спремност на пружање снажног отпора. Нови ДСС том отпору даће пун допринос и свим расположивим средствима борити се да се овај штетан пројекат заустави. 

Нови ДСС даје реч да ће сви представници режима који у овоме саучествују сносити не само политичку и историјску већ и кривично-правну одговорност и да било какав покушај њеног пребацивања на неког другог неће успети.