Festival Mirdita je merna jedinica naših neuspeha

21. Jun 2024.
Festival Mirdita je merna jedinica naših neuspeha

Potpredsednik Novog DSS-a, prof. dr Siniša Atlagić rekao je da ne vidi u čemu je sporni festival Mirdita, dobar dan relevantan, kada je u pitanju kulturni sadržaj.

"Ono što se promoviše ovim festivalom direktno potkopava Ustav Republike Srbije. On je školski primer onoga što se naziva difuznom propagandom- nastojanje nekog da nepolitičkim sredstvima, u nepolitičkoj formi postigne određene političke ciljeve", kaže Atlagić i dodaje da se disonantnim tonovima na tu temu samo širi defetizam u srpskom društvu. 

"Običan građanin koji nije za održavanje festivala, samo će reći- pa, mi smo stvarno gubitnici. Festival je odraz našeg neuspeha, njegova merna jedinica", kategoričan je Atlagić. 

Komentarišući izjavu potpredsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vulina o festivalu, u kojoj se navodi da on da je ministar unutrašnjih poslova ili direktor BIA “niko od učesnika ne bi prešao administrativnu granicu, Atlagić je napomenuo da je ta izjava “data u kondicionalu” i dodao da je ona “maksimalno individualizovana”.

“Većina ljudi u Srbiji ne odobrava ovakav način pomirenja kroz promociju secesije”, zaključio je potpredsednik Novog DSS-a.