Vučić izgubio patriotski oreol, Srpska se brani na Kosovu

18. Jun 2024.
Vučić izgubio patriotski oreol, Srpska se brani na Kosovu

Potpredsednik Novog DSS-a Predrag Marsenić istakao je da je Svesrpski sabor organizovan da bi se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću vratio patriotski oreol, koji je on izgubio na Kosovu.


“Vučić sada pokušava da taj oreol vrati na Republici Srpskoj, a Srpska se brani na Kosovu. Pristao je na sve. Stranci traže da se ukine 9. januar kao Dan Republike i, eto, ukinuće se”, rekao je Marsenić, uz napomenu da je njegova stranka pozvana na Svesrpski sabor u Beogradu minulog vikenda, ali da se nije odazvala upravo iz pomenutih razloga. 

Gostujući na televiziji “Nova” on je demantovao tvrdnje ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da je na izborima bilo sve u redu. “Ne, ovi izbori nisu bili u redu”, tvrdi Marsenić. On je prethodno rekao da SNS raspisuje izbore onda kada njemu odgovara i da se služi svim sredstvima da bi pobedio – “lažnim biračima, lažnim listama, oduzimanjem glasova opoziciji i dodavanjem glasova sebi”.

“Bolesno je imati neverovatnu potrebu da se vlada svuda”, rekao je Marsenić i naveo da se na prethodnim lokalnim izborima desilo upravo ono što su u Novom DSS-u očekivali. On je naglasio da nijednog trenutka nije partije i pokrete koji su izašli na izbore pre osam dana napao da su “lažna opozicija”, ali da smatra da su oni prekršili datu reč pošto su učestvovali u izbornom procesu uprkos činjenici da se ništa nije poboljšalo.

Da bi se došlo do boljih uslova i većeg stepena demokratije, Marsenić je najavio korišćenje raznih metoda političke borbe. “Nije sve u protestima. Delovaćemo i intitucionalno, pa i u Narodnoj Skupštini, s obzirom da smo parlamentarna stranka”, podsetio je on.


Visoki funkcioner Novog DSS-a istakao je da je sada vreme da i njegova stranka, ali i ostali opozicioni politički subjekti rade na sebi i obećao da će njegovi saborci i on u narednom periodu jačati infrastrukturu.


“Ići ćemo po terenu. Nastojaćemo da obiđemo što više sela i gradova”, najavio je Marsenić napomenuvši da opozicija, za razliku od vladajućeg SNS-a nema medije. “SNS kao retko ko u Evropi za svake izbore ima više slogana zato što im neograničeni resursi to omogućavaju”, primetio je potpredsednik Novog DSS-a i narodni poslanik.


Na pitanje šta misli o novim licima na političkom nebu Srbije – Savi Manojloviću i dr Draganu Miliću – Marsenić je napomenuo da se oni u stranci nisu preterano njima bavili, ali da on lično ima utisak da nam se ponavlja situacija sa Sašom Jankovićem, Belim Preletačevićem i Sašom Radulovićem.

“Oni su zvezde padalice, a u politici opstaju one partije koje imaju ideologiju”, zaključio je Marsenić ocenu da su promene zahvatile EU i nadu da će se uskoro slično desiti i u Srbiji.